Munkaerőpiaci tanácsadással segített az Incorpora

Családi problémák, bántalmazás, munkahely elvesztése vagy egy hosszabb betegség is vezethet az otthon elvesztéséhez, támogató kapcsolatok nélkül pedig nagyon nehéz újra talpra állni.

36 nőnek és 14 férfinek segítettek a megújulásban, az ápolt megjelenés kialakításában és az újrakezdésben az Üdvhadsereg által működtetett Válaszút Házában megrendezett Szépségnapon. Míg a külső megújulásban 37 fodrász, kozmetikus, manikűrös, masszőr és pedikűrös segítette a résztvevőket, addig az Incorpora hazai csapata a munkaerőpiaci reintegrációban nyújtott segítő kezet az ott élőknek.

„Az Incorpora hálózatában már kezdetek óta azon dolgozunk, hogy a fedél nélkül élőknek valós segítséget tudjunk nyújtani ahhoz, hogy munkaerőpiaci reintegrációjukkal lehetőségük legyen kikerülni a hajléktalanságból” – mondta el az eseményhez kapcsolódóan Aknai Zoltán, a Menhely Alapítvány igazgatója. Az Incorpora több mint két éves tevékenysége alatt közel 200 hajléktalan embert helyezett el a munkaerőpiacon.

A nap különleges vendége Gregor Bernadett színművésznő volt, aki nem csak szépségápolási és sminkelési tanácsokkal segített, hanem mindennapi küzdelmeikről és nehézségeikről is beszélgetett a hölgyekkel.

« vissza